Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Theresienstadt ή ο αντισημιτισμός ως κρίση του πολιτισμού


Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (29/09/13)

Ομιλία του Σάββα Μιχαήλ στην διημερίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας Ρατσισμός και Φόβος με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen, 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2013.

Der Führer schenkt den Juden eine Stadt

Μήπως ξανά, μπροστά στα μάτια μας, διαδραματίζεται το έργο με τον τίτλο Der Führer schenkt den Juden eine Stadt, Ο Φύρερ προσφέρει στους Εβραίους μία Πόλη;

Μήπως ο πολιτισμένος κόσμος μας, ο πολιτισμός του κόσμου τούτου, ο κόσμος του λεγόμενου «Δυτικού» ή «Ελληνολατινικού» ή «Ελληνοχριστιανικού» ή και «Ελληνο-ιουδαιο-χριστιανικού» πολιτισμού μετασχηματίζεται σε ένα απέραντο Theresienstadt, μια οικουμενική Πόλη εγκλεισμού Εβραίων αλλά και μη Εβραίων, ένα πλανητικό στρατόπεδο σαν εκείνο στο Τερεζίν;

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Εξέγερση στην Αμυγδαλέζα


Αναδημοσίευση από το blog clandestina news (14/07/15)

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα μετανάστες που κρατούνται στην Αμυγδαλέζα έβαλαν φωτιά σε στρώματα σε πέντε διαφορετικά κοντέινερ.

Επτά πυροσβέστες με δύο οχήματα έφθασαν στο σημείο και έσβησαν τις διαφορετικές εστίες, ενώ λίγο αργότερα όλοι οι μετανάστες επέστρεψαν στα κοντέινερ.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Κλείνουν σύνορα και υψώνουν τείχη στους πρόσφυγες


Στην "Ευρώπη της δημοκρατίας", οι πρόσφυγες αντιμετωπίζονται ως εχθρός που πρέπει να αναχαιτιστεί, ακόμα και με καθαρά στρατιωτικές επιχειρήσεις. Η "Ελλάδα της δημοκρατίας", η χώρα της Αμυγδαλέζας, των πογκρόμ κατά των μεταναστών, του Ξένιου Δία, των εκλεγμένων στο κοινοβούλιο Ναζί, του φράχτη στον Έβρο, αποτελεί πράγματι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της Ευρώπης. 

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω, από την καθεστωτική Καθημερινή (12/07/15), ένα σύντομο σημείωμα ενδεικτικό για το πώς ο πόλεμος των συνόρων αναδομεί τον ίδιο τον χώρο στην επικράτεια της Ευρώπης, πολλαπλασιάζοντας τις μορφές αποκλεισμού και εγκλεισμού, μετατρέποντας την ευρωπαϊκή πραγματικότητα σε φρούριο και φυλακή για όλο και περισσότερα ανθρώπινα όντα.

Ενημέρωση για Ουαλίντ Τάλεμπ


Αναδημοσίευση από το blog της συνέλευσης "Αντιφασίστες/ριες από τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας" (14/07/15)

Ένοχοι και οι 4 κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Ουαλίντ Ταλέμπ. Δεν αποδόθηκε ρατσιστικό κίνητρο. Ένοχος ο Γ. Σγούρδας για ληστεία, αρπαγή και βαριά σκοπούμενη βλάβη με 13 χρόνια ποινή, χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, Γ.Ζαχαριάδης και Φ. Ζότο κρίθηκαν ένοχοι κατά συναυτουργία, με ποινή 10 χρόνια με ανασταλτικό χαρακτήρα έως την εκδίκαση της έφεσης. Στον γιο του Σγούρδα επιβλήθηκε ποινή 5 χρόνων με ανασταλτικό χαρακτήρα και το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Για την υπόθεση του Ουαλίντ βλ. εδώ.